På denna sida hittar du all information kring press, dokument och kontaktinformation.

DigitaliseringsIndex i pressen

Konsert och Kongress bäst på digitalisering

unt.se

2018-05-22

Ny rapport: Här är Sveriges mest digitaliserade företag

Computer Sweden

2018-03-08

Ica Sveriges mest digitaliserade företag

Fri Köpenskap

2018-03-08

Ica bästa företaget i Sverige på digitalisering

Presskontakt.se

2018-03-08

Företag i Malung-Sälens kommun näst mest digitaliserade i landet

Dala-Demokraten

2018-03-07

Företag i Malung-Sälens kommun näst mest digitaliserade i landet

Dalarnas Tidningar

2018-03-07

Företag i Malung-Sälens kommun näst mest digitaliserade i landet

Avesta Tidning

2018-03-07

Umeås företag med på topplista

Affärsliv24

2018-03-07

Ica mest digitaliserat

Dagens Handel

2018-03-07

De är mest digitaliserade

Habit

2018-03-07

Mätning: Reklambranschens digitalisering släpar efter

Resumé

2018-03-07

Skåne rankas högt i rapport om digitalisering

8till5

2018-03-07

Skåne rankas högt i rapport om digitalisering

Sydsvenskan

2018-03-07

Skåne rankas högt i rapport om digitalisering

Helsingborgs Dagblad

2018-03-07

Norrköping är en av landets mest digitala kommuner

Let’s create Norrköping

2018-03-06

Norrköping – en digitaliserad stad

SVT Öst

2018-03-11

 

Om DigitaliseringsIndex.se

Digitaliseringsindex.se skapades för att djupdyka i  hur svenska företag jobbar med digitalisering. Indexet baseras på en stor databas som kontinuerligt samlar in och bearbetar data om svenska aktiebolag och deras digitala fotavtryck.

Databasen innehåller idag över hundratusen svenska företag i över 26 branscher och ger ett mått på företagets digitala kundkommunikation. Områden som mäts är bl a SEO (sökmotoroptimering), SEM (sökmotorannonsering), Sociala medier och annan specifik data från företagens egna hemsidor.

Det fulla indexet beräknas ur ett stort antal parametrar som automatiskt samlas in och sammanställs, vilket ger ett utifrån-och-in perspektiv på den digitala kommunikationen och digitaliseringsnivån.

Bli medlem

 

 

KONTAKTA OSS
info@cloudrepublic.com

Har du frågor, funderingar eller feedback kring digitaliseringsindex.se så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vanliga frågor


Vad gör CloudRepublic?

CloudRepublics mäter digitaliseringsgraden hos företag och organisationer. Det görs genom en så kallad Big Data-plattform som samlar in stora mängder data från internet, företagets hemsida och andra externa källor. Den insamlade informationen sammanfattas i ett DigitaliseringsIndex.

CloudRepublic hjälper alltså företagen att bli mer digitala, höja indexgraden och göra dem mer lönsamma

Varför heter ni CloudRepublic?

Ordet Cloud i vårt namn står för att allt och alla finns i molnet, vilket är allmänt känt, men vad de flesta inte vet är att Republik står för modern öppenhet och allmän tillgänglighet. Vi vill ge alla företag en jämlik möjlighet att ta del av digitaliseringens fördelar med ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att utvärdera deras digitala konkurrenskraft.

Vilka ligger bakom CloudRepublic?

CloudRepublic startades av Alexander Kehrer och Ari Liukko tillsammans med Peter Peldan, som är docent och doktor inom teoretisk fysik. Alexander har en gedigen erfarenhet av att bygga organisationer, driva tillväxt och leda försäljning i olika ledande positioner inom IT och Telekom. Ari har en gedigen erfarenhet av digitala tjänster och entreprenörskap. Han har varit med och grundat och drivit flera internationella IT-bolag bl a Tele5 i Sverige, Corechange i USA och Servage i Tyskland. Peters första yrkesbana var som forskare och teoretisk fysiker, nyligen vid Penn State University , som under den tiden var världens centrum för forskning om svarta hål. Peter har publicerat flera artiklar i ledande vetenskapliga publikationer, främst om teoretiska matematiska modeller i svarta hål. Hans specialitet är kombinationen mellan avancerade matematiska modeller och komplex mjukvaruutveckling.

CloudRepublic verkar vara nytt på marknaden, kan jag lita på resultatet?

Bakom företaget CloudRepublic, och den samlade erfarenheten som bolaget besitter, finns mycket forskning och tankeverksamhet. DigitaliseringsIndexet är ett objektivt resultat som tas fram av våra algoritmer och har redan använts till att analysera den digitala statusen på över 100 000 svenska aktiebolag. Telenor och Preem är två av företagen som redan har sett fördelarna med att använda vår plattform för att analysera sig och sina konkurrenter.

Vad är DigitaliseringsIndex?

Digitaliseringsindex är ett verktyg för att mäta digitaliseringsnivån hos företag och organisationer. Digitaliseringsindexet beräknas med hjälp av CloudRepublics digitaliseringsplattform, som uppdateras kontinuerligt. Med hjälp av sitt DigitaliseringsIndex hjälper CloudRepublic till med analyser och rekommendationer, digital marknadsföring, konverteringsoptimering försäljning- och marknadsföring på nätet och mycket annat. DigitlaseringsIndexet baseras helt på datadriven analys som är framtaget genom forskning och utveckling.

Jag har sett att Visma redan har ett DigitaliseringsIndex, är ert annorlunda?

Vi har sett att det finns ett till DigitaliseringsIndex, men vad vi kan se är deras index 100% subjektivt och mäter enbart digitaliserade processer för bokföringshantering hos företag. Vårt index tittar utifrån-och-in på hela den digitala kundresan, kräver ingenting från företagen själva och är en helt objektiv bedömning.

Vad menar ni med digitalisering?

Med digitalisering menas ofta att man ersätter analoga produkter med digitala, men det är egentligen betydligt mer omfattande än så. Med digitalisering menar vi den process av extrem förvandling vårt samhälle står inför på alla plan, där datorer tar över fler och fler avancerade arbetsuppgifter från oss människor men även skapar möjligheter som tidigare inte fanns.

CloudRepublic guidar företag och organisationer genom digitaliseringsprocessen.

Varför är digitalisering lönsamt?

Digitalisering är något som påverkar alla företag, organisationer och även individer. Kunder blir mer digitala och lär sig använda digitala verktyg för att lösa sina problem, och finns man som företag inte där kunden är så förlorar man lönsamhet. Vi lever i en allt mer digital värld och digitalisering är inte bara lönsamt i form av att tjäna pengar på att digitalisera processer och frigöra utrymme för andra delar, utan resultatet om man inte hänger med kan bli rent av skadligt för hela verksamheten.

Vad kan DigitaliseringsIndexet användas till?

Vårt DigitaliseringsIndex kan användas som underlag för en digital strategi eller anpassas för att skapa kundspecifika Big Data-lösningar för att identifiera affärsmöjligheter och stödja snabbare beslutfattande.

DigitlaiseringsIndexet är ett mått på ett företags digitala konkurrenskraft.

Hur mäter jag min egen digitaliseringsnivå?

Du kan göra en mätning av ditt företag på cloudrepublic.com, eller så hör du av dig till oss på sales@cloudrepublic.com så hjälper vi dig vidare.

Hur ofta körs DigitaliseringsIndexet?

Vi uppdaterar vårt index kontinuerligt men CloudRepublic tar ett större grepp om den svenska digitaliseringsnivån i en sammanfattad rapport två gånger per år; i februari och under hösten. För våra kunder så uppdateras deras index i realtid, och varje gång algoritmen uppdateras kommer kunden att kunna välja vilken generation av algoritm de vill använda i sin jämförelse.

Hur får jag tag på ert DigitaliseringsIndex?

Resultatet av analysen för ett företag och dess utvalda konkurrenter redovisas i en rapport eller en realtidsrapport via en webbtjänst, som uppdateras löpande. På digitaliseringsindex.se kan man följa uppdateringen av branshindex och mycket annat.

Hur tas DigitaliseringsIndex fram?

CloudRepublic samlar in stora mängder data från internet och andra källor via en så kallad Big Data-plattform. Från en stor mängd källor gör vi beräkningar med hjälp av ett stort antal parametrar. Källorna kan vara allt från sökmotorer, sociala medier, databaser med ekonomiska nyckeltal, hemsidor, och fler specifika sajter. Den insamlade informationen sammanfattas i vårt DigitaliseringsIndex.

Hur garanteras kundernas integritet?

Datan som samlas in om en specifik kund visas enbart för den kunden. Det vi visar på digitaliseringsindex.se är sammafattade siffror och ingen detaljerad kundinformation. Vi har byggt vår plattform själva och lagt stor vikt vid att skydda vår databas.