Hur ser Sveriges digitala konkurrenskraft ut?

DigitaliseringsIndexet mäter den digitala konkurrenskraften hos över hundratusen svenska företag och myndigheter. Indexet komponeras av flera delområden, så som sökmotorer, sociala medier, utnyttjade verktyg, teknisk prestanda mm. Varje vecka gör vi djupdykningar inom olika branscher eller delområden. Vår databas växer dagligen och i rapporten som kommer ut 2 gånger/år mäter vi digitaliseringsgraden hos svenska företag, branscher, kommuner och landsting. Vi brinner för att göra Sverige mer konkurrenskraftigt!

DigitaliseringsIndex.se släpps inom kort, så signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att vara först i kö när den släpps.

Prenumerera på nyhetsbrev

 

Teamet bakom DigitaliseringsIndex.se

ari liukko

Ari Liukko

Ari Liukko är medgrundare till DigitaliseringsIndex.se och VD  för CloudRepublic AB. Han har en Civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm med ett examensarbete inom artificiell intelligens.

alexander Kehrer

Alexander Kehrer

Alexander är medgrundare till DigitaliseringsIndex.se, och han startade företaget CloudRepublic tillsammans med Ari Liukko. Alexander har drivit bolag innan och har en gedigen erfarenhet av att bygga organisationer, driva tillväxt och leda försäljning i olika ledande positioner inom IT och Telekom.

peter peldan

Peter Peldan

Peter Peldan är docent och doktor inom teoretisk fysik. År 1997 började han sin karriär som avancerad programutvecklare. Hans specialitet är kombinationen mellan avancerade matematiska modeller och komplex mjukvaruutveckling. Han är hjärnan bakom algoritmerna och vår databas.

tomas ward

Tomas Ward

Tomas Ward har haft roller som försäljningsdirektör, divisionschef och VD i bolag som CSC, Cambridge, Banctech, Bioservo med flera. Han har skapat dokumenterad kommersiell framgång och har djup erfarenhet av att överbrygga klyftan mellan utveckling och kommersialisering, bygga organisationer och skapa värde i företag. Tomas har omfattande erfarenhet av go-to market strategier, affärs och licensmodeller, venture capital och finansiering.

Ola Norberg

Ola Norberg, närmast Grundare och Styrelseledamot i AllTele AB, är en etablerad entreprenör/företagare och har också bred erfarenhet av arbete i noterade styrelser. Med en stark entreprenöriell läggning arbetar han fortsatt som Senior Advisor, ledningscoach och/eller styrelseledamot i uppbyggnad av nya företag men även med direkt change management i större och medelstora företag och organisationer.

lars bergkvist

Lars Bergkvist

Lars Bergkvist är styrelseledamot i Oasmia AB ( börsnoterat i Stockholm, Frankfurt och New York) och är Ordförande i Revisionskommitteén i Oasmia AB. Lars Bergkvist har tidigare varit VD och styrelseledamot i ytterligare tre noterade bolag och dessutom Styrelseordförande och ledamot i ett antal onoterade bolag inom olika branscher.

rufus

Rufus Lidman

Rufus Lidman är digital strateg och serieentreprenör och har som forskare och analytiker gedigen bakgrund inom big data. Han har också hjälpt en mängd världsledande varumärken att lyfta sin digitala marknadsföring. Rufus Lidman är i dag verksam som vd för Aiar, en digital startup som bland annat har världens näst mest nedladdade och högst rankade applikation inom digital marknadsföring, ett bolag han även grundat.

therese andersson

Therese Andersson

Therese är specialist på digital marknadsföring, konceptutveckling och alla våra produkter. Hon har en kandidatexamen i informatik & kommunikation och en examen som Interactive Art Director från Hyper Island i Stockholm.

Axel Antas Bergkvist

Axel är VD på dotterbolaget CloudRepublic Northside.

Martin Hedberg Söderström

Martin jobbar med digital marknadsföring och webbstrategi.

johan

Johan Eklund

Johan är digital marknadsförare på CloudRepublic Northside och jobbar framförallt med AdWords ute hos kund.

Jannice Borekull

Jannice Borekull

Jannice är vd på Anegy vilket innebär att hon framförallt har övergripande ansvar för att leda, styra och utveckla Anegy utifrån våran vision och våra uppsatta mål både på kort och lång sikt.

Simon Milton

Simon Milton

Simon är digital strateg och affärsutvecklingschef på Anegy. I sin roll hjälper han kunder identifiera och matcha sina digitala utmaningar för att förbättra och öka resultat.

Malin Johansson

Malin Johansson

Malin operativ chef på Anegy och ansvarar för all produktionsledning i kundprojekt. Malin är även digital strateg och arbetar som digital rådgivare åt intresseorganistionen Sveriges Annonsörer.

Frida Thornberg

Frida Thornberg

Frida är analyschef på Anegy, samt specialist inom webbanalys, tracking och optimering. Frida har erfarenhet av att arbeta med kunder så som Telia Company, Mercedes-Benz och Samsung.

Anna Bertilsson

Anna Bertilsson

Anna är specialist inom sökordsoptimering (SEO), sajtoptimering (SO) och grafisk design. Likväl en duktig och pålitlig projektledare med erfarenhet av att arbeta med kunder så som Electrolux Home, Audi och Atria.

Emilia Köpberg

Emilia Köpberg

Emilia är specialist inom optimering, analys och utvärdering av digitala marknadsföring i köpt media, och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med kunder så som Bonnier News Lifestyle, Bonava and Mr Green.

Kim Olofsson

Kim Olofsson

Kim är specialist inom sökordsoptimering (SEO), emailmarknadsföring (EMM) och content marketing. Kim har erfarenhet av att arbeta med kunder så som Electrolux Home, Audi och Excanto.

Sebastian Bertholdson

Sebastian Bertholdson

Sebastian är specialist inom sökordsoptimering (SEO) och Paid Social (SMM), med erfarenhet av A/B-testning, kravställning och analys i arbetet med kunder så som Electrolux Home och Excanto.

Jacob Pantzar

Jacob Pantzar

Jacob är specialist inom webbanalys och digitala kampanjer, med fokus på köpt media. Jacob har erfarenhet av att arbeta med kunder så som Telia, Mercedes-Benz, Assa Abloy och Bonava.

Sabine Ljunggren

Sabine Ljunggren

Sabine är specialist inom sökordsoptimering (SEO) och sajtoptimering (SO). Sabine arbetar även med content marketing och har erfarenhet av att arbeta med kunder så som Mercedes-Benz.

Michael Vexmoore

Michael Vexmoore

Michael är specialist inom sökordsmarknadsföring (SEM) och Paid Social (SMM). Michael har erfarenhet av att arbeta med kunder så som Electrolux Home, Telia och Stöldskyddsföreningen.

Cathrine Milton

Cathrine Milton

Cathrine hjälper Anegy att tillgodose organisationens IT-behov och ger oss support kring datorer, servrar och stöd i att utveckla policys internt för att förbättra IT-rutiner.

 

Henri Jäderberg

Henri  Jäderberg

Henri är specialist inom webbanalys, vilket innebär att han är bra på att djupdyka i siffror och se samband och utvecklingsmöjligheter för digitala satsningar hos samtliga av sina kunder.

Malin Lindvall

Malin Lindvall

Malin Lindvall är ekonomiassistent på Anegy. Det innebär att hon bland annat sköter administration och hantering av Anegys fakturering, reseräkningar, försäkringar och dylikt.

Iris Johannesdottir Jensen

Iris Johannesdottir Jensen

Iris är kontorsassistent på Anegy vilket innebär att hon ansvarar för företagets kontor och dess dagliga drift. Iris är också den som ordnar alla roliga teamaktiviteter som t ex AW:s resor och kickoffer.

Muhammad Mahamid

Muhammad Mahamid

Muhammad är praktikant hos oss från IHM Business School, och specialiserad inom området för på digital analys och SEM.

Pierre Ravelin Fossto

Pierre Ravelin Fossto

Pierre är säljare på Anegy och arbetar framförallt med nykundsbearbetning men han tar även hand om våra befintliga kunder emellanåt.

Joanna Sandin

Joanna Sandin

Joanna är specialist inom digital analys, vilket innebär att hon bl a jobbar med att säkra pålitlig tracking och analysera data för att få rätt underlag och möjliggöra ett datadrivet arbetssätt hos sina kunder.

Olov Wasell

Olov är specialist inom sökmotoroptimering (SEO) och sajtoptimering (SO). Olov arbetar med flera olika kunder, som t ex Mercedes Benz och Electrolux Home.