Är whey protein verkligen hälsosamt?

  • av
Billigt Whey protein

Det är många som undrar om proteinpulver som whey protein är hälsosamt och om man verkligen behöver få i sig extra kosttillskott då man bygger muskler eller springer. Idag finns det massor av olika kosttillskott liknande whey protein att välja på. Proteinpulver dricks av både kroppsbyggare i tjugoårsåldern och medelålders motionärer och självklart måste man inte ta kosttillskott. Men visst har de flesta som tränar regelbundet nytta av lite mer protein i maten. Proteinrik kost gör att vi förbättrar våra träningsresultat samtidigt som vi håller oss mätta längre och tappar kroppsfett – så protein är inte farligt.

Ta med whey protein till gymmet

Ibland kan det kännas lite tråkigt och trist att dricka proteinpulver som whey protein mellan måltiderna eller efter ett ordentligt träningspass. Men fördelarna är många och man vänjer sig snabbt vid flytande näring. Och det är ju så lätt och smidigt att ha med sig whey protein till träningslokalen till skillnad från en köttbit i en plastlåda. Man kanske inte hinner laga mat eller gå förbi ett matställe direkt efter träningen, och då kan en proteindryck fungera bra i stället. Dessutom är whey protein billigt i förhållande till mängden protein per gram som det innehåller. Är man dessutom vegan eller vegetarian är proteinpulver en bra ersättare för kött som inte heller är så billigt.

Bättre resultat med kosttillskott

Men man får inte glömma att whey protein inte är någon måltidsersättning och man behöver fortfarande få i sig en bra varierad kost bestående av kolhydrater, protein, fett, fibrer och vitaminer. Men protein gör att man kan träna lite hårdare och lite enklare förbättra sina resultat. Speciellt om man har svårt att få i sig sitt dagsbehov av protein genom vanlig kost. Det är inte alltid så enkelt att få i sig det protein man behöver och en proteindrink är dessutom enklare att dosera rätt. Men att äta kosttillskott innebär inte att man snabbt får större muskler utan istället bygger mer muskler under längre tid. Det är alltså ingen quickfix utan man behöver lite tålamod för att se resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *